Moestuin planning

Onze droom is dus meer zelfvoorzienend leven, onder anderen meer uit eigen tuin eten. Ik had dus zo’n hele mooie moestuin planning gemaakt… met voor- en nateelt, groep A, B & C qua wisselteelt, min of meer rekening houdend met goede en slechte buren en toen… kwam de realiteit: zowel ronde 1 als 2 van de voorgezaaide erwten mislukten (wormpjes in de voorzaaipotjes? ieuwww!!!), de eerste ronde uitgeplantte aspergepeulen kregen vorst op hun dak (wat de meesten niet overleefden), de voorgezaaide cobra bonen verwaaiden totaal, het werd maar geen echte lente, níets uit de koudebak kwam op, ik bedacht dat ik de tomaten tóch in een pot zou zetten naast de achterdeur in het ochtendzonnetje ipv de moestuinbak, er kwam ineens een mega lavas plant op waar ik sla en courgette in gedachten had, bedacht dat ik tóch liever meer ui plantte dan bonen zaaide, nou ja en meer van dat…

Soms, ok altijd, loopt het anders dan ik had bedacht in de moestuin, maar de ui en knoflook doen het fantastisch, de NieuwZeelandse spinazie van vorig jaar heeft vanzelf uitgezaaid, dus die hoef ik alleen maar over te planten, ik heb al 10 potjes rucolapesto gemaakt van de wildgroeiende rucola van vorig jaar, de bietjes, pastinaak en meiraap komen mooi op, de koolplanten groeien gestaag, de peulen staan al in bloei (op een andere plek dan vooraf gepland, dat dan weer wel), de uitgeplante courgettes doen het nog (op één opgegeten exemplaar na), de tuinbonen bloeien, de aardappelen komen op, enz enz enz. Er gebeurt van alles! (maar misschien niet volgens planning)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.