Emigratie update januari 2022

Het was al een tijdje stil op deze pagina, want we waren even bezig met hele andere dingen: we vertrekken in 2022 namelijk naar Zweden, om ons daar nog meer te kunnen bezighouden met zelfvoorzienend leven en leven in en met de natuur en haar cycli! Ik kreeg van verschillende mensen de vraag: je houd ons toch wel op de hoogte over hoe het allemaal gaat met jullie emigratie? Dus in deze blog een poging om wat te vertellen over onze stand van zaken op dat gebied.

Inmiddels nadert voor ons de vertrekdatum: 22 februari 2022 is de overdracht van ons huis in Wijdenes en een dag later vertrekken we naar Zweden naar het huis waar we de eerste maanden zullen verblijven. Het is echt zo’n typisch Zweeds rood huisje (zie de foto hieronder, dat is ‘em!) in het lieflijke Småland (spreek uit: Smóland), een kilometer of 40 onder Vetlanda. Vanaf hier gaan we op zoek naar ons droomhuis: een klein, oud huisje met een houtkachel en een flinke lap grond, gelegen in bosrijke omgeving (luister je, Universum?).

Maar voordat het zover is, is er nog genoeg te doen! Bob was al een paar weken bezig met inpakken, maar ik was nog volop bezig met dingen regelen rondom mijn yogastudio, dus ik had daar nog niet zoveel ruimte voor in mijn hoofd, maar ik moet nu zo langzamerhand wel aan de bak: spullen uitzoeken, inpakken of wegdoen, pff wat verzamel je toch een hoop ‘rommel’… Confronterend, maar het voelt ook louterend om spullen waar ik al jaren niet meer naar om heb gekeken weg te doen.

We hebben hier in de buurt een container gehuurd, waar we het grootste deel van onze spullen opslaan totdat we ons droomhuis hebben gevonden. We slaan daar onze spullen op in pallets met bekisting, zodat het verhuizen straks (hopelijk) heel snel en eenvoudig gaat. Goed bedacht, maar de eerste pallets die we in de container hadden gezet bleken bij nader inzien veel te nat (ze hebben bij de vorige eigenaar waarschijnlijk buiten gestaan), waardoor de container erg vochtig was geworden: precies wat je níet wil op de plek waar je je spullen maandenlang zal stallen! Na de nodige experimenten om de luchtvochtigheid omlaag te brengen lijkt het er nu op dat we op de goede weg zitten, met zelf gefabriceerde vochtvreters aan de wand. Omdat we niet precies weten wanneer we een huis vinden, moeten we dus ook goed nadenken over wat we de komende maanden nodig denken te hebben en wat er mee gaat in de auto en aanhanger in februari!

En er zijn natuurlijk allerlei regeldingen te doen, zoals het opzeggen van abonnementen, een ziektekostenverzekering regelen, Mauk inenten, het afronden van mijn bedrijf in Nederland (zodat ik me in Zweden weer kan inschrijven als ondernemer, maar nu dus als online ondernemer!) en meer van dat soort dingen. We begonnen met een to-do lijst van 8 pagina’s, maar langzamerhand kunnen we daar steeds meer van afvinken.

Inmiddels zijn we ook begonnen om onze vrienden nog een laatste keer voor ons vertrek te bezoeken. Ik ben niet zo goed in afscheid nemen, dus ik probeer het maar luchtig te houden. Normaal gesproken weet je vaak ook niet wanneer je elkaar weer zult zien wanneer je gedag zegt, maar zo in deze setting krijgt het toch een extra laagje: de afstand maakt het spontaan even bij elkaar langsgaan immers praktisch onmogelijk.

Tot slot is het mooi om te zien hoe er dingen op je pad komen wanneer je er voor open staat en ervoor kiest je hart te volgen. Ondanks dat er niet een hele grote druk op lag om meteen werk te vinden na onze emigratie en ik niet actief op zoek was, heb ik inmiddels alweer werk gevonden: ik ben sinds kort VA, Virtual Assistant, voor een zeer gewaardeerde  collega ondernemer. Ontzettend leuk om alle online skills, die ik in de 10 jaar als yogastudio eigenaar heb opgedaan, te kunnen blijven gebruiken, maar nu voor iemand anders. Daarnaast het is een job die ik mooi op afstand kan doen, dus helemaal perfect!

Tot zover, mocht je vragen hebben over wat we zoal tegen komen op ons emigratiepad, stuur me gerust een berichtje! Wie weet schrijf ik er in mijn volgende blog over! Wordt vervolgd!

Liefs, Nina 💛

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.