MaanCirkel

MaanCirkels bestaan al sinds mensenheugenis. In deze MaanCirkels sluiten we ons aan bij een eeuwenoude traditie van vrouwen om samen te komen in een Cirkel en binnen het veld van onze gezamenlijke energie uiting te geven aan onze liefde en respect voor de natuur en haar cycli, die alles draaiende houden. Tijdens deze MaanCirkels verbinden we ons met deze cycli, zoals het ritme van de seizoenen en het ritme van de maan, om zo met meer intentie in het leven te staan en in de magische stroom van het leven te stappen.

Tijdens de bijeenkomsten volgen we het ritme van de natuur, waardoor elke Cirkel een eigen thema en invulling heeft, maar een aantal elementen zullen in elke MaanCirkel terugkomen. Zo openen we elke cirkel met het neerzetten van een beschermend veld en het uitnodigen van de krachten, zoals Moeder Aarde, Vader Kosmos en de vier Windrichtingen.

Ook zullen we telkens starten met een aardingsoefening, zodat iedere vrouw de tijd krijgt alle dagelijkse beslommeringen even los te laten en te kunnen zakken in haar lichaam en de bedding van de Cirkel. Het zakken in het lichaam maakt daarnaast dat er tijdens de deelrondes wordt gesproken vanuit het hart; iedere vrouw wordt uitgenodigd te delen over wat haar bezighoudt, te reflecteren naar aanleiding van een oefening of visualisatie of intenties te benoemen voor de nieuwe maancyclus.

Om zorg te dragen voor de Tempel van ons fysieke lichaam, zullen we werken met een aantal zachte, fysieke oefeningen, ook wel bekend als Yin yoga, telkens gericht op het thema van de desbetreffende maancyclus. De langer aangehouden poses bieden ruimte voor innerlijke observatie en verstilling van de geest, waardoor je nog dieper in jezelf kunt zakken en af kunt stemmen op wat er voor jou belangrijk is deze komende maand, wat je wil neerzetten of bereiken. Het ritueel wordt afgesloten met het bedanken van de krachten.

Ik organiseer de MaanCirkels rond nieuwe maan, want ik vind dit een bijzondere periode gedurende de hele cyclus die de maan doorloopt: de periode rond nieuwe maan is verbonden met de energie van nieuw begin, plannen maken en intenties zetten. Door maandelijks stil te staan bij wat je écht belangrijk vind en waar je naar toe wil werken (in plaats van je omgeving en toevallige samenloop van omstandigheden jouw koers te laten bepalen), helpt deelname aan de MaanCirkels bij een meer bewust en verbonden leven.

PRAKTISCH:
Elke eerste vrijdag na nieuwe maan komen we samen om de nieuwe maancyclus te vieren door middel van onze MaanCirkel. Je kunt je per keer aanmelden; zie hier voor de eerstvolgende MaanCirkel. De MaanCirkels zullen worden gehouden in mijn praktijkruimte in Wijdenes, Lekerweg 34. We beginnen om 19.00uur en eindigen rond 22.00uur. Je kunt alleen deelnemen aan deze bijeenkomsten wanneer je je vooraf hebt aangemeld; je kunt je (voorlopig) per bijeenkomst aanmelden. Deelname kost € 30 per keer, betaling geschiedt vooraf bij je aanmelding. Na je betaling is je plek gereserveerd.

AANMELDEN:
Wanneer het bovenstaande je aanspreekt en je overweegt je aan te melden, stuur me even een mail: info@yoganina.eu . Tijdens deze MaanCirkels wordt je uitgenodigd tot een innerlijke reis, waarbij ik, als hoedster,
mijn best zal doen om deze reis en het proces van de MaanCirkel zo goed mogelijk te begeleiden. Om een veilige bedding te creëren voor innerlijk werk is het werken binnen een vooraf afgesproken kader essentieel. Ik stuur je graag persoonlijk dit kader toe zodat je kunt invoelen of je je kunt vinden in het afgesproken kader.

MEENEMEN:
Te midden van de cirkel zal een altaar aanwezig zijn met diverse attributen, bijvoorbeeld elementen uit de natuur en symbolen die bepaalde krachten vertegenwoordigen. Je wordt van harte uitgenodigd om zelf ook iets mee te nemen voor het altaar. Dit kan iets zijn dat een bepaald thema dat speelt in je leven symboliseert, een symbool voor één of meer van de elementen of iets anders dat voor jou betekenis heeft. Mocht je het leuk vinden wat lekkers mee te nemen, voel je vrij dat te doen.

GEZONDHEID:
Zolang er nog overheidsmaatregelen gelden, gericht op het tegengaan van verspreiding van COVID, zullen we hier rekening mee houden tijdens onze bijeenkomsten. Zo kunnen er zich bij voorbeeldmaximaal 6 vrouwen aanmelden, zodat we ruimschoots 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden, zullen er voldoende mogelijkheden zijn om de handen van tijd tot tijd te desinfecteren, wordt je gevraagd een mondkapje te dragen wanneer je je verplaatst door de ruimte (wanneer je op je plek zit kun je deze uiteraard af doen), zal er worden geventileerd en zullen we veel aangeraakte oppervlakken, zoals deurklinken regelmatig extra schoonmaken. Wanneer je klachten hebt die lijken op Corona of wanneer je een huisgenoot hebt met klachten, wordt je vriendelijk, maar dringend verzocht thuis te blijven voor de veiligheid van je MoonSisters.

Reacties zijn gesloten.