Wie is…

Wie is toch die Aardse Vrouw?

Hi, mijn naam is Nina! Ik ben nogal een aards, praktisch type, vandaar de naam van mijn website 😉 Ik woon samen met mijn vriend Bob en poes Mauk, op het moment van schrijven nog in het landelijke Wijdenes op wandelafstand van het Markermeer (voor wie het niet kent: Wijdenes ligt in West-friesland, tussen Hoorn en Enkhuizen). We wonen daar in een piepklein huisje van ruim honderd jaar oud, met een grote tuin, die uitkijkt over een weiland, waar ’s zomers vaak koeien grazen, en grenst aan een perenboomgaard. Er staat echter een grote verandering aan te komen: per februari 2022 verhuizen we met z’n drieën naar Zweden om daar onze droom waar te maken, waarover later meer.

Geboren in Nieuw-Zeeland, woonde ik mijn eerste jaren op een plek die alleen bereikbaar was met een bootje óf, met laag water, (wad-)lopend. Mijn ouders leefden daar grotendeels zelfvoorzienend: ze verbouwden zelf het meeste van hun voedsel, wekten zelf energie op die ze opsloegen in accu’s, zodat ze ’s avonds ook wat licht hadden en visten in de baai beneden de punt waarop we woonden.

Dít is de basis van onze Grote Droom: zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven, met respect voor en in harmonie met de natuur. We doen en maken zoveel mogelijk zelf en zijn fan van permacultuur. Onze tuin in Wijdenes hebben we in de afgelopen jaren omgetoverd naar een voedselbos en we verbouwen groenten in onze moestuin. Dankzij alle kruidencursussen en wildplukwandelingen van de afgelopen jaren (en nog) en boeken die ik in de loop der tijd verslond, wordt ik diep gelukkig wanneer ik door deze weelderige, groene tuin wandel, vol met wat anderen “onkruid” noemen. Hoe meer ik leer, des te groter mijn ontzag voor wat de natuur ons te bieden heeft aan voedende en helende planten en bomen. Bob is het technische en creatieve brein van ons tweeën; zo heeft hij onze schuur voorzien van zonnepanelen en een opvangsysteem voor het regenwater van het dak en heeft hij een deel van de schuur omgetoverd tot een mooie, sfeervolle praktijkruimte voor mij. Ons credo is: “Hou het simpel”.

In 2011 startte ik mijn bedrijf YOGANINA, wat uitgroeide tot een prachtige yogastudio, waar ik yogalessen en mindfulness trainingen gaf, samen met een team van andere yogadocenten. Ik ben ontzettend trots op hoe de studio zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld tot een toevluchtsoord voor velen, voor het vinden van rust en ontspanning te midden van de hectiek van alledag en ik heb met al mijn liefde en passie de studio gemanaged, voor én achter de schermen. Toch voelde ik ook hoe al het regelwerk veel van mijn tijd en energie in beslag nam, waardoor er vaak (te) weinig ruimte overbleef voor de Grote Droom. Vanuit de wens terug te gaan naar meer eenvoud en meer persoonlijk werken en me weer meer op het lesgeven zelf te kunnen richten, heb ik in 2020 besloten mijn lessen te verhuizen naar de plaats waar we wonen, om zo anderen te laten meegenieten van ons kleine, groene paradijsje.

Maar zoals dat vaak gaat, wanneer er grote knopen worden doorgehakt, heeft het vaak ook andere onverwachte gevolgen: vlak na het openen van de nieuwe praktijkruimte, 2021 ontstond in de zomer van 2021 het idee en even later de mogelijkheid om nóg vrijer te gaan leven: we verkochten ons huis in Wijdenes en begonnen met de voorbereiding van onze emigratie naar Zweden. Via deze pagina neem ik je graag mee tijdens ons avonturen rondom onze emigratie, maar ook straks, als we ons plekje hebben gevonden, tijdens onze queeste naar steeds meer zelfvoorzienend leven en leven in en met de natuur en haar cycli. Ga je met ons mee op avontuur?

Liefs, de Aardse Vrouw

Reacties zijn gesloten.