Wie is…

Wie is toch die Aardse Vrouw?

Hi, mijn naam is Nina! Ik ben nogal een aards, praktisch type, vandaar de naam van mijn website 😉 Ik woon samen met mijn vriend Bob en poes Mauk in het landelijke Wijdenes op wandelafstand van het Markermeer (voor wie het niet kent: Wijdenes ligt in West-friesland, tussen Hoorn en Enkhuizen). We wonen daar in een piepklein huisje van ruim honderd jaar oud, met een grote tuin, die uitkijkt over een weiland, waar ’s zomers vaak koeien grazen, en grenst aan een perenboomgaard.

Geboren in Nieuw-Zeeland, woonde ik mijn eerste jaren op een plek die alleen bereikbaar was met een bootje óf, met laag water, (wad-)lopend. Mijn ouders leefden daar grotendeels zelfvoorzienend: ze verbouwden zelf het meeste van hun voedsel, wekten zelf energie op die ze opsloegen in accu’s, zodat ze ’s avonds ook wat licht hadden en visten in de baai beneden de punt waarop we woonden.

Dít is de basis van onze Grote Droom: zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven, met respect voor en in harmonie met de natuur. We doen en maken zoveel mogelijk zelf en zijn fan van permacultuur. Onze tuin zijn we aan het omtoveren naar een voedselbos en we verbouwen wat groenten in onze moestuin. Dankzij alle kruidencursussen en wildplukwandelingen van de afgelopen jaren (en nog) en boeken die ik in de loop der tijd verslond, wordt ik diep gelukkig wanneer ik door onze weelderige, groene tuin wandel, vol met wat anderen “onkruid” noemen. Hoe meer ik leer, des te groter mijn ontzag voor wat de natuur ons te bieden heeft aan voedende en helende planten en bomen. Bob is het technische en creatieve brein van ons tweeën; zo heeft hij onze schuur voorzien van zonnepanelen en een opvangsysteem voor het regenwater van het dak en heeft hij een deel van de schuur omgetoverd tot een mooie, sfeervolle praktijkruimte voor mij. Ons credo is: “Hou het simpel”.

In 2011 startte ik mijn bedrijf YOGANINA, wat uitgroeide tot een prachtige yogastudio, waar ik yogalessen en mindfulness trainingen gaf (en nog steeds geef), samen met een team van andere yogadocenten. Ik ben ontzettend trots op hoe de studio zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld tot een toevluchtsoord voor velen, voor het vinden van rust en ontspanning te midden van de hectiek van alledag en ik heb met al mijn liefde en passie de studio gemanaged, voor én achter de schermen. Toch voelde ik ook hoe al het regelwerk veel van mijn tijd en energie in beslag nam, waardoor er vaak (te) weinig ruimte overbleef voor de Grote Droom. Vanuit de wens terug te gaan naar meer eenvoud en meer persoonlijk werken en me weer meer op het lesgeven zelf te kunnen richten, heb ik in 2020 besloten mijn lessen te verhuizen naar de plaats waar we wonen, om zo anderen te laten meegenieten van ons kleine, groene paradijsje. Ook hoop ik vanuit deze plek, naast mijn yogalessen en mindfulness trainingen, mijn enthousiasme voor het leven met de natuur en haar cycli te kunnen doorgeven, zoals met de maandelijkse MaanCirkels.

De volle maan van 24 juni wordt ook wel de maan van de kortste nacht genoemd en heeft als thema “Bestemming”. Het is de periode in de jaarcyclus waarin veel bomen en planten tot volle wasdom komen, de tijd waarin veel gewassen waarvoor in de afgelopen maanden is gezaaid en gezorgd het hoogtepunt bereiken gedurende hun groeicyclus. Negen maanden hebben we gebouwd aan het realiseren van dromen en plannen, die tijdens het hoogtepunt van 2021 hun voltooiing bereiken. 25 juni 2021 openen de deuren van mijn nieuwe praktijkruimte in Wijdenes. Ik hoop van harte je daar te ontmoeten!

Liefs, de Aardse Vrouw

Reacties zijn gesloten.